• 031 301 067 ali 041 597 368
 • Dunajska 120, Ljubljana
  (brezplačno parkirišče pred cvetličarno)
 • PON-PET: 8:00 - 17:00

  SOBOTA: 9:00 - 12:00

  NEDELJA in PRAZNIKI *: zaprto

  *ODPRTO za:
  • Valentinovo, 14. februar
  • Dan žena, 8. marec
  • Materinski dan, 25. marec
  • Dan spomina na mrtve, 1. november

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine

Spletno mesto www.rodanta.si je spletna trgovina, ki deluje v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med lastnikom spletne trgovine, ponudniki artiklov in potrošnikom.

Cene in ažurnost podatkov

Vse cene so v EUR in vsebujejo predpisani DDV.

CENE (artikli v akciji) veljajo samo za nakupe preko spletne trgovine. Popusti se ne seštevajo. Ponudnik skuša čim bolje skrbeti za ažurnost in pravilnost podatkov, ki so navedeni na spletu. Kljub temu, pa se lastnosti artiklov, dobavni rok in cena spreminjajo, tako da obstaja možnost, da ponudnik ne utegne sočasno s spremembo popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, se kupca obvesti o spremembah ter omogoči preklic ali zamenjavo naročenega artikla.

V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Poštnina za dostavo znotraj Slovenije

Naročeno blago pošiljamo s Pošto Slovenije. Strošek poštnine je 5,90€ z DDV, razen za sveže cvetje, za katere se obračunava storitev Hitre pošte v znesku 15€ z DDV (naročila prejeta do 10.00 ure, so v primeru Hitre pošte dostavljena isti dan). Stroškov pakiranja in priprave naročenega ne zaračunavamo.

Osebna dostava po Ljubljani in izven Ljubljane

Naročeno lahko osebno dostavimo po Ljubljani (cena dostave 4€) oz. v ostale kraje po Sloveniji (v tem primeru se obračuna strošek kilometrine v znesku 0,50€/kilometer).

Pravica do odstopa od nakupa in vračilo blaga

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima kupec pravico, da v 30 dneh vrne kupljeno blago brez navedbe razloga. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 15 dneh od prejetja blaga in sicer preko kontaktnega obrazca oz. elektonske pošte na elektronski naslov rodanta.sp@gmail.com, blago pa vrniti v nadaljnih 15 dneh.

Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku 15 dni od prejetja blaga se šteje za sporočilo o nameravanem vračilu.

Blago morate vrniti v ustrezni embalaži, nepoškodovano in v nespremenjeni količini, izdelek pa ne sme imeti vidnih znakov uporabe. Obvezno priložite tudi originalni račun ter podatke o vašem transakcijskem računu, na katerega želite vračilo kupnine. Naslov za vračilo blaga prodajalcu je Cvetličarna Rodanta, Igor Vurcer, s.p., Dunajska cesta 120, 1000 Ljubljana.  Morebitne stroške vračila krije kupec. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Kupec lahko ob vračilu zahteva vrnitev kupnine, ki mu jo prodajalec vrne na njegov transakcijski račun najkasneje v 30 dneh po prejetju obvestila o odstopu od pogodbe. V spletni trgovini pa omogočamo tudi zamenjavo izdelka. V primeru menjave stroške poštnine krije kupec.

Podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo pošiljk artiklov v okviru garancijskih pogojev. Naštete organizacije nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 15 dneh od prevzema blaga, ne da bi bilo treba navesti razlog za svojo odločitev, kot to velja za potrošnike (fizične osebe).

Posebnost: 43. č. člen: 
2. pri pogodbah, katerih predmet je blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe.

Načini plačila

Omogočeni so naslednji načini plačila:

 • plačilo po povzetju z gotovino ob prevzemu*,
 • plačilo po predračunu,
 • plačilo preko debetnih / kreditnih kartic.

* Pošta Slovenije za pošiljke z odkupnino zaračunava vplačnino, ki znaša 1,07% vrednosti naročila oz. najmanj 1,28€ (enako, kot če bi plačali položnico).

Varovanje osebnih podatkov

Kot kupcu vam pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov. Z izpolnitvijo podatkov pod »Dodatno sporočilo« na spletni strani www.rodanta.si dovoljujete, da Rodanta, Igor Vurcer, s.p. z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz naročniškega razmerja in neposrednega trženja vzpostavi, vzdržuje in upravlja z vašimi osebnimi podatki za neomejeno časovno obdobje. Rodanta, Igor Vurcer, s.p. zagotavlja varstvo osebnih podatkov po zakonu, ki ureja varstvo osebnih podatkov.

Avtorske pravice

Spletno mesto www.rodanta.si je v lasti Rodanta, Igor Vurcer, s.p.. Vse pravice so pridržane. Vsebine na spletnih straneh lahko vsebujejo gradivo, katerega avtorske pravice so lahko tudi last tretjih oseb. Zato je vsakršno posredovanje informacij iz spletnih strani dovoljeno samo s pismeno odobritvijo lastnika.

Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila.

Za morebitne spore je pristojno sodišče v Ljubljani.

Pridržujemo si pravico do sprememb in napak v cenah, napisanem besedilu in slikovnem materialu brez predhodnega obvestila.