• 031 301 067 ali 041 597 368
 • Dunajska 120, Ljubljana
  (brezplačno parkirišče pred cvetličarno)
 • PON-PET: 8:00 - 17:00

  SOBOTA: 9:00 - 12:00

  NEDELJA in PRAZNIKI *: zaprto

  *ODPRTO za:
  • Valentinovo, 14. februar
  • Dan žena, 8. marec
  • Materinski dan, 25. marec
  • Dan spomina na mrtve, 1. november

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med lastnikom spletne trgovine, ponudniki artiklov in potrošnikom. Spletna trgovina rodanta.si (v nadaljevanju tudi »spletna trgovina«) je sestavljena v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-1), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-2).

Spletno trgovino upravlja podjetje Cvetličarna Rodanta, Igor Vurcer, s.p., Dunajska cesta 120, 1000 Ljubljana, vpisano v poslovni register preko AJPES, izpostava Ljubljana, dne 18.09.2014, matična številka: 6683070, davčna številka: SI14689774, davčni zavezanec: da, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi »prodajalec«).

Cene in ažurnost podatkov

Vse cene so v EUR in vsebujejo predpisani DDV.

CENE (artikli v akciji) veljajo samo za nakupe preko spletne trgovine. Popusti se ne seštevajo. Ponudnik skuša čim bolje skrbeti za ažurnost in pravilnost podatkov, ki so navedeni na spletu. Kljub temu, pa se lastnosti artiklov, dobavni rok in cena spreminjajo, tako da obstaja možnost, da ponudnik ne utegne sočasno s spremembo popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, se kupca obvesti o spremembah ter omogoči preklic ali zamenjavo naročenega artikla.

V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče. Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj profil).

Načini plačila

V spletni trgovini omogočamo naslednje načine plačila:

 • plačilo po povzetju z gotovino ob prevzemu*,
 • plačilo po predračunu,
 • plačilo preko debetnih / kreditnih kartic.

* Pošta Slovenije za pošiljke z odkupnino zaračunava vplačnino, ki znaša 1,07% vrednosti naročila oz. najmanj 1,28€ (enako, kot če bi plačali položnico).

Dostava

Naročeno blago pošiljamo s Pošto Slovenije. Strošek poštnine je 5,90€ z DDV, razen za sveže cvetje, za katere se obračunava storitev Hitre pošte v znesku 15€ z DDV (naročila prejeta do 10.00 ure, so v primeru Hitre pošte dostavljena isti dan). Stroškov pakiranja in priprave naročenega ne zaračunavamo. Znesek poštnine je viden tudi v košarici ob zaključevanju naročila. Dostava naročenega blaga je možna zgolj na naslove znotraj Slovenije, v tujino ne pošiljamo.

Osebna dostava po Ljubljani in izven Ljubljane

Naročeno lahko osebno dostavimo po Ljubljani (cena dostave 4€) oz. v ostale kraje po Sloveniji (v tem primeru se obračuna strošek kilometrine v znesku 0,50€/kilometer).

Pravica do odstopa od nakupa in vračilo blaga

Naročeno blago nam lahko iz kakršnega koli razloga vrnete in prejmete polno vračilo kupnine. O nameravanem vračilu nas morate pisno obvestiti najkasneje v 14 dneh od prejetja blaga, blago pa vrniti v nadaljnih 14 dneh. Stroške vračila blaga krije potrošnik. Ob vračilu lahko zahtevate vrnitev kupnine, ki vam jo bomo nakazali na vaš transakcijski račun najkasneje v 14 dneh od prejetja obrazca za vračilo blaga. Omogočamo pa tudi zamenjavo izdelka. Če gre za brezhiben izdelek, ga bomo ponovno uvrstili na prodajne police, zato izdelek ne sme imeti nobenih znakov uporabe ali poškodb, vrniti ga morate v nespremenjeni količini in v nepoškodovani embalaži.

Navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti. Podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo pošiljk artiklov v okviru garancijskih pogojev.

Če ste ob prevzemu pošiljke opazili, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, morate sprožiti postopek odškodnine pri dostavi službi.

Pričetek postopka vračila pričnete z izpolnitvijo obrazca za vračilo blaga.

Izjeme od pravice do odstopa od pogodbe (135. člen, 2. in 3. odstavek):
Pri pogodbah, katerih predmet je blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe.

Garancija

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih. Informacija o garanciji je navedena tudi na podrobnem pregledu izdelka. Če informacije o garanciji ni, izdelek nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Rok za odpravo napake je 30 dni, ki se lahko podaljša za 15 dni, v kolikor se potrošnika še pred potekom 30 dni obvesti o podaljšanju in se ga seznani z razlogi za podaljšanje. V kolikor prodajalec zamudi rok za odpravo napake ima potrošnik pravico do brezplačne menjave blaga z enakim, novim in brezhibnim oz. v skrajnem primeru vračilo sorazmernega dela plačane kupnine v sorazmerju z napako oz. vračilo plačane kupnine.

Neskladnost blaga

Prodajalec odgovarja za vsako neskladnost blaga, ki se pokaže v dveh letih od dobave blaga. Potrošnik (fizična oseba) lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova neskladnosti, če o neskladnosti obvesti prodajalca v dveh mesecih od dneva, ko je bila neskladnost ugotovljena.

Izdelek nam dostavite v pregled z natančnim opisom napake. Če je obstoj neskladnosti blaga sporen, prodajalec o tem pisno obvesti potrošnika v osmih dneh od prejema zahtevka.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi spletna trgovina ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Prodajalec omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS).

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Varovanje osebnih podatkov

Kot kupcu vam pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov. Z izpolnitvijo podatkov pod »Dodatno sporočilo« na spletni strani www.rodanta.si dovoljujete, da Rodanta, Igor Vurcer, s.p. z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz naročniškega razmerja in neposrednega trženja vzpostavi, vzdržuje in upravlja z vašimi osebnimi podatki za neomejeno časovno obdobje. Rodanta, Igor Vurcer, s.p. zagotavlja varstvo osebnih podatkov po zakonu, ki ureja varstvo osebnih podatkov.

Avtorske pravice

Spletno mesto www.rodanta.si je v lasti podjetja Cvetličarna Rodanta, Igor Vurcer, s.p.. Vse pravice so pridržane. Vsebine na spletnih straneh lahko vsebujejo gradivo, katerega avtorske pravice so lahko tudi last tretjih oseb. Zato je vsakršno posredovanje informacij iz spletnih strani dovoljeno samo s pismeno odobritvijo lastnika.

Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila.

Za morebitne spore je pristojno sodišče v Ljubljani.

Pridržujemo si pravico do sprememb in napak v cenah, napisanem besedilu in slikovnem materialu brez predhodnega obvestila.